SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/002 | 9500 Celldömölk Sági u. 65.

Intézmény logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokFELVÉTELIKRÉTA

Hírek

2024. okt. 18.


Balogh Katalin és Lukács-Renczes Tünde

    Október 6-i megemlékezés a VVSZC Eötvös Loránd Szakkéző Iskolában

    Őszi napnak mosolygása Őszi rózsa hervadása Őszi szélnek bús keserve Egy-egy könny a szentelt helyre Hol megváltott - hősi áron- Becsületet, dicsőséget Az aradi tizenhárom (Ady Endre: Október 6)

    Október 6-i megemlékezés a VVSZC Eötvös Loránd Szakkéző Iskolában

    Őszi napnak mosolygása
    Őszi rózsa hervadása
    Őszi szélnek bús keserve
    Egy-egy könny a szentelt helyre
    Hol megváltott - hősi áron-
    Becsületet, dicsőséget
    Az aradi tizenhárom

    (Ady Endre: Október 6)

     

    1849. október 6. A magyar történelem egyik legszomorúbb napja. A magyar kormány 2001-ben nyilvánította nemzeti gyásznappá. Iskolánkban megemlékeztünk az Aradon kivégzett 13 honvédtábornokról. Műsorunk elején Horváth Stella 2/10. B osztályos tanuló Ady Endre Október 6 című versét szavalta el. Ezt követően Sebesi Gréta a Ha én rózsa volnék című dalt énekelte el.
    Mint minden nagy és nemes eszmének, úgy az 1848–49-es szabadságharcnak is megvoltak a maga áldozatai. A világosi fegyverletétel után a megtorlás legfeketébb napja október 6-a volt, Haynau bosszúhadjáratának csúcspontja. Pesten golyó által kivégezték gróf Batthyány Lajost, az első felelős magyar kormány miniszterelnökét. Ugyanezen a napon Aradon a kivégzőosztag elé, illetve bitófa alá került a szabadságharc 13 tisztje. Diákjaink megemlékeztek a 13 aradi vértanúról. Ők nemzetünk mártírjai.

    Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leininger–Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly méltósággal viselte a kivégzést.

    Enyingi Győző Áron igazgató úr beszéde után Horváth Rebeka 10. A osztályos tanuló Bródy János Szabadnak születtél című dalát énekelte el.

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Közlekedésbiztonsági Nap

    Közlekedésbiztonsági Nap

    A tavalyi évhez hasonlóan, 2024. október 8-án idén is lebonyolításra került Celldömölkön a Közlekedésbiztonsági Nap. A rendezvényre a kilencedik évfolyamos tanulókkal látogattunk ki. Celldömölk központjában, a Kemenesaljai Művelődési Központ előtti téren, a helyi rendőrség, tűzoltóság, mentők munkájába is betekinthettünk, emellett boruló szimulátor, KRESZ verseny, kerékpáros ügyességi verseny, részeg szemüveg, 112- szimulációs játék is várta tanulóinkat.

    2024. okt. 18.


    Juhászné Hajdu Ildikó

    Közlekedj Okosan!

    Közlekedj Okosan!

    2024. október 9-én „Hogy mindenki épségben hazaérjen” címmel tartott előadást intézményünk diákjainak Varga András prevenciós munkatárs. A Közlekedésbiztonsági Nap gyakorlati része mellett ily módon elméleti ismeretekkel is gazdagodtak tanulóink. Megtudhatták mi befolyásolja a vezetést. Például buli után „felpörögve” még akkor is veszélyes vezetni, ha az illető nem fogyasztott alkoholt vagy egyéb tudatmódosító szert. Olyan mértékben megterhelődik az idegrendszer a sok inger hatására, hogy az balesethez vezethet. Számos megtörtént esetről hallhattunk.

    2024. okt. 18.


    Sipos Lilla osztályfőnöki munkaközösség-vezető

    Együttműködési megállapodás Celldömölk Város iskolái közt

    Együttműködési megállapodás Celldömölk Város iskolái közt

    2024. október 1. történelmi jelentőségű nap Celldömölk Város iskoláinak életében. A közös gondolkodás eredményeként megszületett az ACÉL-SZÍV (A Celldömölki Szövetség Iskoláinkért Vállalás) együttműködés.

    2024. okt. 4.


    Enyingi Áron


    Partnereink

    SZC logo

    Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


    Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskola

    9500 Celldömölk Sági u. 65.

    Telefon: +36 20/234-4265

    E-mail: info@eotvoscell.hu

    OM azonosító: 203062/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000175


    2024Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskola