SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/002 | 9500 Celldömölk Sági u. 65.

Intézmény logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokFELVÉTELIKRÉTA

Hírek

2025. okt. 5.


Burjánné Bodó Imola, Németh Judit

    Kulináris jövő és a Bocuse d'Or: Egy nap a vendéglátás élvonalában

    2025. október 2., Budapest – A hazai gasztronómia és vendéglátás szakemberei, partnerei gyűltek össze a Metro Kereskedelmi Kft. szervezésében megrendezett Jóízű Magyarország Feszt rendezvényen, amin két kollégánk is részt vehetett. Az esemény egyszerre volt szakmai fórum és kulináris csúcstalálkozó, hiszen a legfrissebb kutatási eredmények mellett otthont adott a rangos Bocuse d'Or 2025 hazai döntőjének is.

    Kulináris jövő és a Bocuse d'Or: Egy nap a vendéglátás élvonalában

    2025. október 2., Budapest – A hazai gasztronómia és vendéglátás szakemberei, partnerei gyűltek össze a Metro Kereskedelmi Kft. szervezésében megrendezett Jóízű Magyarország Feszt rendezvényen, amin két kollégánk is részt vehetett. Az esemény egyszerre volt szakmai fórum és kulináris csúcstalálkozó, hiszen a legfrissebb kutatási eredmények mellett otthont adott a rangos Bocuse d'Or 2025 hazai döntőjének is.

    Előadások a Jóízű Magyarországról és a generációs trendekről

    A délelőtti program a jövőbe mutató szakmai előadások jegyében telt. A Jóízű Magyarország kezdeményezés bemutatása állt a fókuszban, amelynek célja, hogy a gasztronómia többi szereplőjével összefogva megőrizze a magyar konyha sokszínű és értékes örökségét a jövő nemzedékei számára. Az előadások rávilágítottak, milyen kihívásokkal néz szembe jelenleg a vendéglátás és milyen óriási potenciál rejlik a helyi termelőkkel való szorosabb együttműködésben, a minőségi alapanyagokban, és hogyan erősítheti ez a partnerség a magyar gasztronómia versenyképességét. 

    A vendégek egy kóstoló ebéden vehettek részt, ahol az előételek a makói hagyma édes és karakteres aromáját tükrözték, míg a gulyás variációk a leves gazdag ízvilágát.  A kínálatban street food, kantin, vegán, vad és ázsiai gulyás is szerepelt a fiatalok igényeinek és az online elvárásoknak megfelelően átdolgozva. A desszertek is a hagyományos ízvilágot jelenítették meg új formában, így Rákóczi túróst, Gerbeaud bonbont és aranygaluskát csipegethettünk az ebéd zárásaként.

    A legtöbb figyelmet a Z generáció étkezési szokásait vizsgáló előadás kapta. Előnyben részesítik a gyors, de minőségi megoldásokat, és nagy hatással van rájuk az online tér, ahol ételválasztásukat és fogyasztási élményeiket is megosztják. Ezen új fogyasztói réteg igényeinek megértése kulcsfontosságú a jövőbeli sikeres vendéglátóipari stratégia kialakításához.

    Gasztronómiai csúcsverseny: a Bocuse d'Or magyar döntője

    A nap fénypontját kétségkívül a Bocuse d'Or 2025 magyar nemzeti válogatója jelentette, melynek tétje a 2026-os európai döntőn való részvétel jogának elnyerése volt.

    A konyhai arénában három felnőtt chef mérte össze tudását, de az idei verseny különlegességét a velük párhuzamosan bemutatkozó két iskolai tanulócsapat adta. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia ezzel a hagyományteremtő kezdeményezéssel a jövő generációját kívánja bevonni a verseny szellemiségébe, biztosítva az utánpótlás magas szintű képzését és motivációját.

    A feladatok a magyar gasztronómia ikonikus alapanyagaiból épültek fel: harcsa, makói hagyma és szürkemarha gulyás szerepelt a kötelező elemek között.

    A tálalás, mint művészet

    A verseny leglátványosabb és legizgalmasabb pillanata a tálalás volt.  A versenyzők hatalmas, díszes tálakon, majd egyedi tányérokon prezentálták remekműveiket a zsűri elé. Lenyűgöző volt látni azt a precizitást és kreativitást, amellyel a séfek az utolsó másodpercekig csiszolták kompozícióikat.

    A Jóízű Magyarország Feszt és a Bocuse d'Or hazai döntője ismét emlékeztetett: a magyar gasztronómia jövője ígéretes és tele van tehetséggel.

    2.jpga.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Hónap Tanulója

    Hónap Tanulója

    Hagyománnyá vált iskolánkban, hogy 2023 őszétől a szorgalmi időszakban minden páratlan hónapban a technikum, minden páros hónapban a szakképző iskola legjobban teljesítő diákjai közül választ Hónap Tanulóját az oktatói testület. A 2025/26-os tanévtől e díjjal még inkább ösztönözni szeretnénk tanulóinkat, hiszen az eddigi jutalom a kétszeresére nőtt!

    2025. okt. 2.


    Enyingi Áron

    Honvéd Kadét konferencia 2025

    Honvéd Kadét konferencia 2025

    Tegnap részt vettünk a Honvéd Kadét Konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, Oszkó Attila igazgatóhelyettes Úrral. A rendezvényen számos fontos témát érintettek, amelyek a kadétprogram jövőjét és a következő tanévek feladatait határozzák meg.

    2025. okt. 2.


    Enyingi Áron

    Idősek Világnapja 2025

    Idősek Világnapja 2025

    2025. október 1-jén intézményünk diákjai és oktatói vettek részt az Idősek világnapja alkalmából a celldömölki Népjóléti Szolgálat által szervezett ünnepségen.

    2025. szept. 30.


    Rozmán Kristóf


    Partnereink

    SZC logo

    Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


    Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskola

    9500 Celldömölk Sági u. 65.

    Telefon: +36 20/234-4265

    E-mail: info@eotvoscell.hu

    OM azonosító: 203062/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000175


    2025Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskola