SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/002 | 9500 Celldömölk Sági u. 65.

Intézmény logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokFELVÉTELIKRÉTA

Hírek

2025. okt. 5.


Burjánné Bodó Imola, Németh Judit

    Kulináris jövő és a Bocuse d'Or: Egy nap a vendéglátás élvonalában

    2025. október 2., Budapest – A hazai gasztronómia és vendéglátás szakemberei, partnerei gyűltek össze a Metro Kereskedelmi Kft. szervezésében megrendezett Jóízű Magyarország Feszt rendezvényen, amin két kollégánk is részt vehetett. Az esemény egyszerre volt szakmai fórum és kulináris csúcstalálkozó, hiszen a legfrissebb kutatási eredmények mellett otthont adott a rangos Bocuse d'Or 2025 hazai döntőjének is.

    Kulináris jövő és a Bocuse d'Or: Egy nap a vendéglátás élvonalában

    2025. október 2., Budapest – A hazai gasztronómia és vendéglátás szakemberei, partnerei gyűltek össze a Metro Kereskedelmi Kft. szervezésében megrendezett Jóízű Magyarország Feszt rendezvényen, amin két kollégánk is részt vehetett. Az esemény egyszerre volt szakmai fórum és kulináris csúcstalálkozó, hiszen a legfrissebb kutatási eredmények mellett otthont adott a rangos Bocuse d'Or 2025 hazai döntőjének is.

    Előadások a Jóízű Magyarországról és a generációs trendekről

    A délelőtti program a jövőbe mutató szakmai előadások jegyében telt. A Jóízű Magyarország kezdeményezés bemutatása állt a fókuszban, amelynek célja, hogy a gasztronómia többi szereplőjével összefogva megőrizze a magyar konyha sokszínű és értékes örökségét a jövő nemzedékei számára. Az előadások rávilágítottak, milyen kihívásokkal néz szembe jelenleg a vendéglátás és milyen óriási potenciál rejlik a helyi termelőkkel való szorosabb együttműködésben, a minőségi alapanyagokban, és hogyan erősítheti ez a partnerség a magyar gasztronómia versenyképességét. 

    A vendégek egy kóstoló ebéden vehettek részt, ahol az előételek a makói hagyma édes és karakteres aromáját tükrözték, míg a gulyás variációk a leves gazdag ízvilágát.  A kínálatban street food, kantin, vegán, vad és ázsiai gulyás is szerepelt a fiatalok igényeinek és az online elvárásoknak megfelelően átdolgozva. A desszertek is a hagyományos ízvilágot jelenítették meg új formában, így Rákóczi túróst, Gerbeaud bonbont és aranygaluskát csipegethettünk az ebéd zárásaként.

    A legtöbb figyelmet a Z generáció étkezési szokásait vizsgáló előadás kapta. Előnyben részesítik a gyors, de minőségi megoldásokat, és nagy hatással van rájuk az online tér, ahol ételválasztásukat és fogyasztási élményeiket is megosztják. Ezen új fogyasztói réteg igényeinek megértése kulcsfontosságú a jövőbeli sikeres vendéglátóipari stratégia kialakításához.

    Gasztronómiai csúcsverseny: a Bocuse d'Or magyar döntője

    A nap fénypontját kétségkívül a Bocuse d'Or 2025 magyar nemzeti válogatója jelentette, melynek tétje a 2026-os európai döntőn való részvétel jogának elnyerése volt.

    A konyhai arénában három felnőtt chef mérte össze tudását, de az idei verseny különlegességét a velük párhuzamosan bemutatkozó két iskolai tanulócsapat adta. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia ezzel a hagyományteremtő kezdeményezéssel a jövő generációját kívánja bevonni a verseny szellemiségébe, biztosítva az utánpótlás magas szintű képzését és motivációját.

    A feladatok a magyar gasztronómia ikonikus alapanyagaiból épültek fel: harcsa, makói hagyma és szürkemarha gulyás szerepelt a kötelező elemek között.

    A tálalás, mint művészet

    A verseny leglátványosabb és legizgalmasabb pillanata a tálalás volt.  A versenyzők hatalmas, díszes tálakon, majd egyedi tányérokon prezentálták remekműveiket a zsűri elé. Lenyűgöző volt látni azt a precizitást és kreativitást, amellyel a séfek az utolsó másodpercekig csiszolták kompozícióikat.

    A Jóízű Magyarország Feszt és a Bocuse d'Or hazai döntője ismét emlékeztetett: a magyar gasztronómia jövője ígéretes és tele van tehetséggel.

    2.jpga.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    🎯Újabb pályaorientációs nap – élmények, kihívások és csapatmunka az Eötvösben!

    🎯Újabb pályaorientációs nap – élmények, kihívások és csapatmunka az Eötvösben!

    📅 November 12-én izgalmas pályaorientációs nap várta a Celldömölki Szent Benedek Iskola 5–8. osztályos tanulóit a Vas Vármegyei SZC Eötvös Loránd Szakképző Iskolában.

    2025. nov. 11.


    Enyingi Áron

    Folytatódtak a prevenciós foglalkozások

    Folytatódtak a prevenciós foglalkozások

    2025. november 5-én a 12.A osztály tanulói „Az internet veszélyei”, míg a 10.A osztály tanulói „Az iskolai bántalmazás” témáját járták körül a prevenciós foglalkozásokon.

    2025. nov. 9.


    Soós Andrea

    Országos Haditorna Verseny 2025

    Országos Haditorna Verseny 2025

    Iskolánk csapata részt vett az idei OHV 2025 Honvédelmi Versenyen, ahol a diákok változatos, izgalmas és kihívásokkal teli feladatokon mérhették össze tudásukat, ügyességüket és csapatszellemüket. 💪

    2025. nov. 9.


    Szabó Bence


    Partnereink

    SZC logo

    Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


    Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskola

    9500 Celldömölk Sági u. 65.

    Telefon: +36 20/234-4265

    E-mail: info@eotvoscell.hu

    OM azonosító: 203062/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000175


    2025Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskola